Pastís de formatge sense gluten
PER A LA BASE
Ingredients
- 50gr Farina d’Ametlla
- 50gr Farina de Coco o Coco ratllat
- 3 Ous
- 100ml (aprox) de llet o llet vegetal
- 6-7 fulles d’Estèvia
- 1 baina de vainilla
Preparació
- Infusionar la llet amb 6-7 fulles d’estèvia i la baina de vainilla (bullir un minut).
- Batre els ous, barrejar amb les farines i afegir la llet a poc a poc fins que quedi una pasta homogènia no massa líquida.
- Posar en un motlle de forn rodó.
- Coure uns 10-12 minuts al forn.
PER AL PASTÍS
Ingredients
- 400gr Formatge per untar
- 400ml. Nata líquida o crema de coco
- 8gr. Alga Agar-agar pols
- Estèvia en planta
Preparació
- Diluir l’alga Agar-agar en una mica de nata líquida amb 6-7 fulles d’estèvia i reservar.
- Posar la resta de la nata líquida a escalfar (no ha de bullir) i anar afegint el formatge.
- Quan estigui ben barrejat afegir la nata amb agar-agar i la infusió d’estèvia fins que quedi tot homogeni.
- Posar en el motllo on al fons tenim la base que hem fet.Guardar a la nevera mínim 3hores.
- Fer mentrestant una compota de maduixa o gerds (maduixa i aigua) que vagi reduint. Quan estigui ben aconseguida la textura de melmelada, deixar refredar i posar a sobre el pastís de formatge una vegada estigui ben quallat.
Recepta cedida per la nostra clienta i terapeuta Consol Güell.